Artikuj

IN: 2008-2020 shume a po? 150 150 Hoja
IN: 2008-2020 shume a po?

2008-2020 shume a po? 2008-2020 shume a po? qaq me ka zgjat baçellori me kry qe u dasht me u kry per 3 vjet amo a di çka? asnje dite, amo bash as nje dite prej 2009 nuk kam qene i pa angazhum me projekte/pune/aktivitete/trajnime a e çboj? asniher po çka me bo? a ma…

IN: Strategji Dekonstruktive 150 150 Hoja
IN: Strategji Dekonstruktive

Strategji Dekonstruktive Një strategji që po përdoret jashtëzakonisht shumë, është krijimi i një mjedisi të kontrolluar, në të cilin nuk ka vend autenticiteti, kritika, konfrontimi i argumenteve, dhe e verteta. Ekziston një dilemë tek secili individ i cili ka synime avancimi, a të perdor strategjinë apo sinqeretitetin? Perdorimi i strategjisë nenkupton injorimin e vlerave individuale,…

Liderët më të mirë kanë një energji pozitive ngjitëse 1200 675 Hoja
Liderët më të mirë kanë një energji pozitive ngjitëse

Liderët më të mirë kanë një energji pozitive ngjitëse Pandemia ka bërë një dëm të madh në mirëqenien dhe energjinë e shumë njerëzve. Liderët me energji pozitive janë më të rëndësishme se kurrë. Energjia pozitive relacionale – energjia e shkëmbyer midis njerëzve që ndihmon në ngritjen, entuziazmin dhe rinovimin e tyre – megjithatë, nuk është…

Si të diskutoni me respekt për çështjet kontestuese në punë 1200 675 Hoja
Si të diskutoni me respekt për çështjet kontestuese në punë

Si të diskutoni me respekt për çështjet kontestuese në punë Një studim i kohëve të fundit tregon se njerëzit ndihen të pasigurt për të shprehur mendimet e tyre në punë, veçanërisht për tema kontestuese. Por autori argumenton se kjo mund të jetë më shumë një funksion i mënyrës se si ne i perceptojmë bashkëbiseduesit tanë…

Si t’i bindi njerëzit për të pranuar ndryshimet 1200 675 Hoja
Si t’i bindi njerëzit për të pranuar ndryshimet

Si t’i bindi njerëzit për të pranuar ndryshimet Si i bindin udhëheqësit njerëzit të bëjnë gjëra që nuk do të donin t’i bënin? Autori përshkruan dy teknika bindëse shumë të ndryshme të bazuara në shkencat sociale: teknikën “këmba në derë” dhe teknikën “dera në fytyrë”. Secila prej këtyre teknikave mund të funksionojë në situatën e…